About Vira C. Arman

just before exit from MusΓ©e du Louvre πŸ˜€

Welcome to Viracanya’s e-diary. This blog written by Indonesian young woman living in Den Haag, The Netherlands, Vira Cania Arman. She is currently a master student at VU Amsterdam.Β  She is a former Central Banker and Business Consultant. She loves traveling, blogging and vlogging during her spare time.

you can reach her by e-mail: viracaniaarman@gmail.com or via Instagram: @vira_arman

 

64 thoughts on “About Vira C. Arman

  1. dear kak Vira

    yeah, it is kinda awkward that I suddenly email you, but i just would like to say thanks so much for writing your daily thingies on viracanya.wordpress.com. You have amazing blog there, and especially inspiring me so much. Briefly i tell you, when I was in 3rd grade of high school, that time was so hard for me to make up my mind and choose what university i should take and what department i should major.

    I read through your amazing blog, and sent me to a conclusion that I WANNA BE PART of SBM-ITB

    now, I accepted as Calon Maba SBM ITB 2011 through SNMPT Undangan. hope to see you soon, and I do really need your guidance to accomplish and achieve more there.

    keep write your FABULOUS Stories…

    best regards

    Juandha
    http://www.bandara-juandha.blogspot.com
    mobile: 08525 5351 771

    1. Hi Juandha.. it’s really nice to meet you in here! and I’m so proud of you that soon you’ll be part of SBM’s family. yeiiy! πŸ˜€

      Unfortunately, next semester (that will be you 1st semester) I’m going to Netherlands for about 6 months because i joined SBM’s exchange program . I’m afraid we can’t meet each other soon hhuhuhu

      but, if you need any tips and trick or sharing about something please let me know.. i’ll help you as much as i can do. and i’ll keep inform you by this blog.

      Thanks for visiting my blog,

      Kind regards,

      Vira C. Arman.

  2. Hi Vira,

    Nice blog :).

    It is funny to realize that people younger than me, especially at your age are so motivated, that can actually cure other people who probably lost somewhere in their live. Your writing remind me to few years ago (*cough* teenager life), which since then, every time I feel lost in live, I’ll make sure to read others story which full of motivation, and in a very short time I’ll gain the good spirit to challenge life again.

    Keep writing ya. Putting your blog in my fave feeds and looking forwards to more motivating story ;).

    Thanks!!

    1. Hi Shirazy! thank for coming to this blog πŸ™‚

      first, when i made this blog i just want to share my thoughts, and life experiences actually.. hehehe

      thanks again, really nice to know you πŸ™‚

  3. viraaa… nice blog… nice story… πŸ™‚
    hmmm masi inget ga yaaa sama akuuuu…
    i hope you’ll be more successfull… πŸ™‚

    1. hhehehe thanks a bunch uchy..
      masi inget dong temen Playgroup-TK-SD-SMP kuu πŸ˜€

      amin..amin.. the same hope for you too! sukses kuliahnya yaa..

  4. Salam kenal ka πŸ™‚
    seneng deh nemu blog ini, lagi searching tentang SBM ITB eh nyasar kesini..
    aku masih SMA kak, kepengen masuk SBM ITB juga. tapi aku liat kayanya pada pinter2 banget ya disana, masuknya susah ya kak. dulu ka vira pake SNMPTN tertulis ato undangan?

    1. hehehe gak susah kok, asal niat, banyak berdoa dan belajar yang rajin πŸ™‚ dulu masuk SBM belum ada di jalur SNMPTN.. masih pake Ujian Saringan Masuk (USM) ITB Terpusat. πŸ™‚

      good luck yaaa! smoga cepet bisa gabung di kluarga SBM ITB.

      1. hehee, amiin πŸ™‚ moga bisa masuk sana deh..
        iya kaak, tapi belajar rajinnya itu yg susah wkw
        oya denger2 harus anak ipa ya yang bisa masuk SBM ITB ?

      2. hehehe yang penting niat dan usaha dulu yaah.. insya Allah berbanding lurus dengan hasil. ngga’ harus kok, malah di SNMPTN skrg masuk kelompok IPS. peluang keterimanya sama, cuma mungkin banyak anak IPA yang keterima karena pemahaman mereka thd matematika dasar yang lebih mendalam. kuncinya cuma berusaha dan berdoa πŸ™‚ optimis!

  5. hey Vira,

    I enjoyed reading your blog. Kita seumur juga, and have pretty much a same vision for the future. At some points, I think we are alike. Hahaha. I browse through your blogs and found my temen SD, Dhira Dwijayanti. Dudeeeee, such a small world!
    Kebetulan aku baru lulus s1 and Insya Allah mau lanjut di Groni, while I was browsing tentang life in groni di google, Eh! nyampe kesini deh πŸ™‚
    keep on writing ya! We’d love to hear more stories.

    Warm regards,
    Frieza

    1. Halo Friezaaaa πŸ˜€

      kmren aku nanya ke Dhira hahaha beneran temen SD yaa! dunia super sempit, atau pertemanan kita yang luas yaa? haha
      waaa..congrats 4 your graduation. Aaaasik banget bakal ngelanjutin ke Gronie..rencana ngambil apa? *ikuuut dong hehe! smoga bisa balik ke holland lagi secepatnya haha*
      anyway, smoga lancar smuanya yaa! feel free too ask anything πŸ™‚

      cheers,

      vira.

      1. iya, it’s crazy in such an amazing way :p
        Iya, offer letternya udah keluar sih.. Aku ngambil master in international communication. First semesternya di Leeds trus 2nd and 3rd nya baru di Groni, Hanze University. Ntar nyusul dooooong buat s2 nya! Ihiy!
        Thank youuuuu sebenernya mau nanya soal housing sih, tapi maybe it won’t be necessary now soalnya mulai di Groni Februari taun depan, tapi udah nggak tahan aja gitu soalnya baca di blogmu kayaknya seru banget! Thanks for the offer ya, hope to see you sometime soon in Holland.

        ciao,
        F

      2. hoo di Hanzehogeschool yaa?
        kalo kuliahnya di Zernike, bakal satu kompleks sama anak2 RUG πŸ˜€
        AMIIIINNNN.. master degree is my mid-term plan, wanna get experience working in a company, first hehehe

        might you wanna check housingoffice.nl ? an official website that organize housing for new students. anyway, it’s better early than late. πŸ˜›

        tot zo!

  6. iya Hanzehogeschool πŸ™‚
    udah aku check vir, kayaknya first choice Orange House deh, soalnya males kalo musti share kamar mandi kan.. semoga dapet ya Allah. Yang 2nd choice mungkin winschoterdiep. All the best vir for everything you do, semoga sukses mencapai cita! πŸ™‚

    later!

  7. hey nice blog πŸ™‚
    mau tanya gmn si cara biar bisa kuliah ke belanda beasiswa atau non beasiswa?
    soalnya w juga ad rencana mau kesana juga sih buat kuliah hehehe
    makasih ya πŸ™‚

    1. halo.. kebetulan fakultas tempat aku kuliah punya kerjasama dgn univ di belanda.. jadi gak bayar tuition fee, cuma bayar living cost aja disana πŸ™‚

      kalo mau cari beasiswa mungkin bisa lewat StuNed, atau kerjasama pemerintah-belanda.
      klik website ini:

      http://www.nesoindonesia.or.id/

      smoga menjawab ya. thanks.

  8. Awalnya googling karena nyasar di rotterdam mau balik ke utrecht. Pas dibaca keseluruhan perjalanannya akhirnya bikin to do list buat trip yang sama πŸ™‚ that was amazing, anyway. Thanks for kinda sharing, glad to know you πŸ™‚

    Cheers,
    @zeehamzah

  9. hello there,, searching tag Bandung, dan ooolah ketemu blog kamu,, dan ngubeg2 posting nya dan big WOW,, such an amazing story of life.. i mean u visit a lot of place that I wanna go too..

  10. halo. πŸ™‚ ngeliat blog kamu di “you may like” reader, ngeklik terus baca2 dan saya kagum dengan tulisanmu.. rapi dan tercatat semua.. pengalaman yang akan selalu hidup sepanjang masa. salam kenal. πŸ™‚

    1. Halo! hehe iyaa.. saya mencatat semuanya biar orang lain bisa merasakan apa yg saya alami & bisa saya kenang sewaktu-sewaktu πŸ™‚ salam kenal juga yaa..

  11. Amazing trip and Salut for upload “completely representative” photos… brief and bright comment… Someday, I hope my DReam come TRue to “pilgrimage” all Europe’s “exotic” sites and hhhmmm…..will make SURPrise!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s